Nieuws

Expositie Etalagekunst te Pijnacker

Emmapark 84-86, vanaf 9 maart 2023

Colorfield Performance 2023

Op het park LINGEZEGEN (de Park 10, 6661NW ELST) maak ik op 4 MEI een paneel (122×122) in de openlucht, als onderdeel van het kunstproject van kunstenaar Dirk Hakze:  HTTPS://THECOLORFIELDPERFORMANCE.NL/#/

Kunstroute “”De Verbeelding 2021” in Pijnacker

Zaterdag en zondag 25 en 26 september 2021 exposeer ik in de Dorpskerk te Pijnacker.

Toegang is gratis vanaf 11.00 uur. Ik exposeer samen met de kunstenaars Corrie Zevenbergen en Sylvia Essenberg.

17 juli – 4 oktober 2021 Colorfield Performance 

Park Lingezegen (De Park 10, 6661 NW Elst)

In 1 dag heb  ik een schilderij gemaakt van 120 x 120 cm in de buitenlucht met publiek

Dit schilderij maakt onderdeel uit van een project van de kunstenaar Dirk Hakze.

www.thecolorfieldperformance.com

November 2019 Douanehuisje Maassluis: Paintings and Poems

In het prachtig gelegen Douanehuisje wordt in de maand november de expositie Paintings and Poems georganiseerd.

Marijke Obbink toont haar schilderijen met bijbehorende gedichten van Annelies Bruning. Het is de eerste keer dat Marijke zich door de gedichten van Annelies laat inspireren en andersom. Deze samenwerking is spontaan geboren en bleek tot hun beider verrassing bijzonder stimulerend en inspirerend te zijn.

Marijke is werkzaam als schoolmaatschappelijk werker in het voortgezet onderwijs. In haar vrije tijd is ze zich jaren geleden gaan toeleggen op schilderen. Zij heeft vele schildercursussen gedaan, een opleiding op De Kleine Tike gevolgd (School voor kunstzinnigdynamisch coachen) en heeft zich verdiept in Vedic Art. Ze maakt vooral grote abstracte werken. Daarbij werkt ze met acryl en medium, bouwt haar werk op in lagen en reageert steeds met de volgende laag op de vorige. Omdat het Douanehuisje klein is, heeft zij voor deze expositie ook kleiner werk gemaakt.

Annelies dicht al vele jaren, maar heeft, tot aan deze expositie, nooit eerder de publiciteit gezocht. Terugkerende thema’s in haar gedichten zijn verbondenheid met elkaar en de omgeving en harmonie en natuur. Vaak met de wens voor de lezer. Ze dicht in het Nederlands en in het Engels, waarbij Engels haar voorkeur heeft. De gedichten voor deze expositie zijn allen in het Engels geschreven. In de expositie kunt u zien waartoe de samenwerking heeft geleid. U bent van harte welkom om het bijzondere resultaat te komen  bekijken. Ook kunt u zelf ervaren wat het doet om u te laten inspireren door een gedicht terwijl u schildert of door een schilderij als u een gedicht maakt. Neem dan uw lievelingsgedicht mee  of een foto van uw favoriete schilderij en verwonder u wat dit met uw creativiteit doet. Voor verf en kleine doekjes is gezorgd.

De expositie is gratis te bezoeken in de weekenden van november, Iedere zaterdag en zondag is het Douanehuisje open van 14.00 tot 17.00 uur.

8 juli 2018 Colorfield Performance 

Kleine Jerden in Sloten (Friesland)

In 1 dag maak ik een schilderij van 120 x 120 cm in de buitenlucht met publiek

Dit schilderij gaat onderdeel uitmaken van een project van de kunstenaar Dirk Hakze.

www.thecolorfieldperformance.com